Outdoor teambuilding

Waarom outdoor teambuilding?

Door mensen uit hun eigen omgeving te halen en buiten te laten zijn, komen ze dichter bij zichzelf. Wanneer een team met mensen uit hun werkomgeving worden gehaald, leren ze elkaar op een andere manier kennen. Door samen activiteiten uit te voeren in de buitenlucht, ongeacht de weersomstandigheden, ziet men van elkaar hoe er in bepaalde situaties wordt gereageerd. Je krijgt door met elkaar buiten te zijn een heel andere groepsdynamiek. Adventure Education, avontuurlijk leren dus.

Adventure Education

Wij zijn ervan overtuigd dat de groepsdynamiek bepaald wordt door de persoonlijkheden van hen die deel van het team uitmaken. Niet iedereen communiceert binnen de groep, of het team even gemakkelijk met zijn leidinggevende, collega of leerling. Het is niet altijd veilig genoeg om te zeggen wat je denkt of te vragen naar wat je wilt weten. Als leerkracht of leidinggevende wil je hier wel aan werken maar besef je ook dat hulp van buiten af dit proces kan versnellen en verdiepen. Daarom biedt HUMUS Adventure Education aan.

Outdoor teambuilding is Adventure Education?

Kort gezegd, leren door te doen. Onze facilitator neemt het team mee naar buiten, in een schitterende outdoor omgeving, om samenwerkingsactiviteiten uit te voeren. De facilitator analyseert het groepsgedrag wanneer het team samenwerkt om bepaalde doelen te halen. Door op het gedrag van zowel de individuele teamleden, als het team zelf te spiegelen en feedback te geven op elkaar leert iedereen beter samenwerken, luisteren, communiceren en leidinggeven. Leren doe je tenslotte door te reflecteren.


Wil je kennis maken met het ervaringsleren? Meld je dan nu aan voor de ervaringsdag.

Wie leert groeit | wie groeit raakt geïnspireerd | wie geïnspireerd is durft gedrag en omgeving te veranderen | wie dat durft…...!


Teambuilding Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland voor wat betreft de oppervlakte. De meer dan 2 miljoen inwoners delen daarbij een prachtig stuk natuur. Zowel heide, bos als rivieren en uiterwaarden zijn aanwezig. Al deze natuur is uitermate geschikt voor het ontplooien van teambuilding activiteiten. HUMUS heeft een eigen locatie in de uiterwaarden van de Waal bij IJzendoorn, maar kan ook uw kant op komen.

HUMUS werkt graag voor lokale organisaties. Waarom zou je een leiderschapstraining buiten Gelderland zoeken als het ‘om de hoek’ kan?

Teambuilding Utrecht

Utrecht is de provincie in het hart van Nederland. Met bijna 1.3 miljoen inwoners delen een prachtig stuk natuurgebied, denk aan de Utrechtse Heuvelrug. Zowel heide, bos als rivieren en uiterwaarden zijn aanwezig. Al deze natuur is uitermate geschikt voor het ontplooien van teambuilding activiteiten. HUMUS heeft een eigen locatie in de uiterwaarden van de Waal bij IJzendoorn, maar kan ook uw kant op komen.

HUMUS werkt graag voor lokale organisaties. Waarom zou je een leiderschapstraining buiten Utrecht zoeken als het ‘om de hoek’ kan?