Communicatietraining


Waarom communicatietraining?

 
Omdat er bij een fusie, overname, samenwerkingsverband, reorganisatie of snelle groei van het bedrijf ‘nieuwe gezichten’ bijkomen waardoor er zoveel veranderd. Omdat u er bewust voor kiest aan een positieve cultuur te werken waarin ieder zijn / haar verantwoordelijkheid gaat / blijft nemen investeert u in een communicatietraining.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat de groepsdynamiek bepaald wordt door de persoonlijkheden van hen die deel van het team uitmaken. Niet iedereen communiceert binnen de groep, of het team even gemakkelijk met zijn leidinggevende of collega. Het is door alles wat gebeurt of gebeurt is, niet altijd veilig genoeg om te zeggen wat je denkt of te vragen naar wat je wilt weten. Als  leidinggevende wil je hier wel aan werken maar besef je ook dat hulp van buiten af dit proces kan versnellen en verdiepen. Daarom biedt HUMUS communicatietraining aan.
 

Wat houdt een communicatietraining in?

 
Om goed te communiceren moet je elkaar écht leren kennen. Dat vraagt tijd, tijd om over kwaliteiten en kwetsbaarheden in gesprek te gaan. Alleen dan kunnen conflicten in de toekomst constructief bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf en blijven medewerkers betrokken.
Pas als mensen elkaar écht kennen staan ze open om optimaal samen te werken, het bedrijf en haar processen en producten te vertegenwoordigen en de kernwaarden uit te dragen. 
 
Door middel van actieve outdoor activiteiten en soms ludieke werkvormen faciliteren we de deelnemers in de training en geven we ze meer en meer inzicht in zichzelf en in de ander. We nodigen hen, door de veilige setting waarin we werken, uit om ‘open en eerlijk’ te zijn naar zichzelf en de anderen. Onze facilitators zullen het team helpen hierin steeds meer zelf hun verantwoordelijkheid te nemen en feedback geven.
 
We ontvangen u en uw collega’s graag op onze outdoor locatie in IJzendoorn, of waar dan ook, voor een één- of meerdaags volledig verzorgde communicatietraining.
 
Ingeval van een meerdaags programma huren we een gezellig land- vakantiehuis en kunnen we er voor kiezen ’s morgens met een meditatief en/of sportief moment te beginnen waarin deelnemers wisselend een rol vervullen en de avonden gedeeltelijk ‘vrij’ in te plannen. Het elkaar beter leren kennen blijft ook dan ‘de rode lijn’.
 

Voor wie communicatietraining?
HUMUS faciliteert de RvB, DGA’s, directeuren en managers / teamleiders van ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf, zorgaanbieders en scholen. We helpen  hen en hun teams / groepen aan ‘de zachte kant’ met inzicht en begrip voor ‘de harde kant’.  De groepsgrootte is in overleg.

Wil je kennis maken met het ervaringsleren? Meld je dan nu aan voor de ervaringsdag.

Wie leert groeit | wie groeit raakt geïnspireerd | wie geïnspireerd is durft gedrag en omgeving te veranderen | wie dat durft…...!


Communicatietraining Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland voor wat betreft de oppervlakte. De meer dan 2 miljoen inwoners delen daarbij een prachtig stuk natuur. Zowel heide, bos als rivieren en uiterwaarden zijn aanwezig. Al deze natuur is uitermate geschikt voor het ontplooien van teambuilding activiteiten. HUMUS heeft een eigen locatie in de uiterwaarden van de Waal bij IJzendoorn, maar kan ook uw kant op komen.

HUMUS werkt graag voor lokale organisaties. Waarom zou je een leiderschapstraining buiten Gelderland zoeken als het ‘om de hoek’ kan?

Communicatietraining
Utrecht

Utrecht is de provincie in het hart van Nederland. Met bijna 1.3 miljoen inwoners delen een prachtig stuk natuurgebied, denk aan de Utrechtse Heuvelrug. Zowel heide, bos als rivieren en uiterwaarden zijn aanwezig. Al deze natuur is uitermate geschikt voor het ontplooien van teambuilding activiteiten. HUMUS heeft een eigen locatie in de uiterwaarden van de Waal bij IJzendoorn, maar kan ook uw kant op komen.

HUMUS werkt graag voor lokale organisaties. Waarom zou je een leiderschapstraining buiten Utrecht zoeken als het ‘om de hoek’ kan?