Teambuilding onderwijs

Waarom teambuilding in het onderwijs?

Om een team leerkrachten te laten samenwerken is het belangrijk dat collega’s hun eigen en elkaars kwaliteiten en kwetsbaarheden kennen. Alleen dan kunnen ze elkaar ondersteunen bij pedagogische of didactische vraagstukken waarbij leerlingen centraal staan en niet eventuele onderlinge rivaliteit. Daarbij is het belangrijk dat iedere collega zijn of haar kwaliteiten kan inzetten en er een beroep op wordt gedaan door de schoolleiding zodat hij of zij optimaal functioneert en zich comfortabel voelt. Wanneer een lid van het team of het team in zijn geheel, niet meer optimaal functioneert, of juist wel goed functioneert is teambuilding voor het schoolmanagement, teamleiders of leerkrachten bij HUMUS een goede (onderhouds-) investering.

Wat gaan we doen?

De locatie van HUMUS is midden in de uiterwaarden van de Betuwe waar we veel ruimte hebben om samenwerkingsactiviteiten te ontplooien. Buitenactiviteiten zijn goed voor de mindset, maar ook voor het lichaam. Afhankelijk van de mensen, thema’s, leerdoelen, ambities, bepalen we een aantal  samenwerkingsactiviteiten die de groep met onze facilitator gaat uitvoeren. De invulling van de samenwerkingsprogramma’s verschilt dus bij iedere groep, de basis gaat om samenwerken, vertrouwen, communicatie en inzage in de groepsdynamiek. Tijdens de activiteiten kan de facilitator  deelnemers uitnodigen om verschillende rollen te oefenen om hen daarmee bewust te laten worden van gedrag van zichzelf en het effect daarvan op anderen en het effect van gedrag van anderen op henzelf. Door reflectie, feedback en spiegelen krijgt elk teamlid meer en meer herkenning en erkenning in de groepsdynamiek en ontstaat er, als het veilig is, ruimte om ‘nieuw’ gedrag te verkennen.

We doen dit voor teams van organisaties en bedrijven, scholen en klassen die onveilig zijn of juist excellent opereren en beseffen dat dit continue onderhoud vraagt.

Wat levert het op?

Ervaringsleren beklijft! Een dag heerlijk met elkaar buiten bezig zijn, plezier hebben en tegelijk verdiepen, groeien en verbeteren. Maar ook een groep collega’s en / of leerlingen die na een aantal weken nog praten over wat ze geleerd hebben en dat in de praktijk brengen.

Het beste uit jezelf en je team halen? Kom naar HUMUS voor Teambuilding onderwijs.

Voor meer informatie, een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden te verkennen of andere vragen; neem gerust contact op met Cornelis Vreeken.